W_Blueberrie-Jam_food-recipe_1140x600.jpg

Mustikkapikahillo

Mustikkapikahillo valmistuu nopeasti ja maistuu jäätelön, jogurtin tai lettujen kanssa.


Gluteeniton - Kasvis - Vegaaninen

Ainekset:

8 dl mustikoita
2 dl hillosokeria
(tuoretta inkivääriä raastettuna)

Lisäksi: lasipurkkeja

Tee näin:

  1. Mittaa mustikat ja sokeri kerroksittain isoon mikronkestävään astiaan. Kuumenna ainekset mikroaaltouunin täydellä teholla (800W) kiehuvaksi.
  2. Anna kiehua 6–8 minuuttia. Tarkkaile, ettei hillo kiehu yli.
  3. Sekoita hilloa puolivälissä ja lopuksi. Kuori mahdollinen vaahto. Mausta hillo halutessasi tuoreella inkivääriraasteella.
  4. Purkita hillo puhtaisiin purkkeihin. Säilytä jäähtynyt hillo jääkaapissa ja käytä muutaman viikon sisällä.
  5. Nauti vaikka jäätelön, jogurtin tai lettujen kanssa.