W_Salmon_schnitzel_food-recipe_1140x600.jpg

Lohischnitzel

Lohischnitzel kermaviilikastikkeella - nauti vaikkapa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

Gluteeniton, jos käytät gluteenittomia jauhoja

Ainekset neljälle:

  • 4 x 200 g nahatonta lohifileetä
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl mietoa sinappia
  • 2 rkl rakuunaa hienonnettuna
  • 2 rkl tilliä hienonnettuna
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl pankojauhoja
  • Rypsiöljyä paistamiseen
  • 1 rasia kermaviiliä
  • ½ valkosipulinkynsi, murskattu
  • 1 sitruuna, kuori sekä mehu
  • Suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan

Tee näin:

  1. Sekoita munat, sinappi, puolet rakuunasta ja puolet tillistä kulhossa.
  2. Laita vehnäjauhot ja pankojauhot kahteen erilliseen kulhoon. Kastele jokainen lohifile ensin jauhoihin, sitten munaseokseen ja sen jälkeen vielä pankojauhoihin. Painele, jotta jauhot tarttuvat kalaan.
  3. Paista jokaista leivitettyä lohifilettä pannulla runsaassa öljyssä noin kaksi minuuttia molemmin puolin.
  4. Valmista kastike: Sekoita kermaviiliin valkosipuli, sitruunan mehu sekä sitruunan kuori raastettuna. Mausta oman makusi mukaan suolalla ja pippurilla. Sekoita lopuksi mukaan myös loput yrtit.
  5. Nauti esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.