09 427 38 230
Palvelemme sinua arkisin klo 8.30-16.30Puhelun ja jonotuksen hinta on pvm/mpm
asiakaspalvelu@vesteralens.fi
Voit myös lähettää sähköpostia
Viime vuosien aikana olemme oivaltaneet käsien pesun tarpeellisuuden ja oppineet yskimään oikein. Flunssaa ja pöpöjä vastaan taistellessa hyvä käsihygienia onkin avainasemassa, mutta tiesitkö, että myös hyvällä ruokavaliolla ja terveillä elämäntavoilla on immuniteetille suuri merkitys.
Harrasta liikuntaa – sopivasti! Säännöllinen liikunta auttaa ylläpitämään hyvää kuntoa ja tukee samalla vastustuskykyä. Liikunta myös auttaa alentamaan stressitasoa, ja vaikuttaa siten myös nukkumiseen ja unenlaatuun. Riittävät yöunet ovat tarpeellisia koko elimistöllemme, koska unen aikana keho palautuu päivän rasituksista.
Liian rankka liikkuminen voi toimia kehossamme myös päinvastoin, stressiä lisäten. On myös muistettava, että jos flunssa on jo päässyt tarttumaan, on kuntoilu laitettava tauolle.
Monet puhuvat myös avantouinnin puolesta – miksi et kokeilisi? Kylmäaltistuksen tiedetään vaikuttavan myös vastustuskykyyn.
Helpoin tapa tukea elimistön puolustusjärjestelmää on syödä monipuolisesti ja terveellisesti. Erityisesti kala, hedelmät, marjat ja täysjyväviljatuotteet ovat tärkeitä vastustuskyvyllemme. Karkeasti sanoen, mitä värikkäämpi annos, sitä todennäköisemmin se sisältää hyviä ainesosia rakentamaan kehon omaa puolustusjärjestelmää.
D-vitamiini on vastustuskyvyllemme todennäköisesti se kaikkein tärkein vitamiini. Elintarvikkeista D-vitamiinia on luontaisesti vain kalassa. D-vitamiinia myös muodostuu ihollamme auringonvalon vaikutuksesta, mutta talviaikaan meillä Pohjolassa asuvilla ei D-vitamiinin tuotanto auringonvalon vähäisyyden ja ihoa peittävän vaatetuksen vuoksi pääse käynnistymään. Viralliset suositukset Pohjoismaissa kehottavatkin talvikuukausina nauttimaan D-vitamiinia ravintolisänä.
Kala on erittäin suositeltavaa ravintoa, eikä pelkästään D-vitamiinipitoisuutensa vuoksi. Kala sisältää runsaasti hyvää proteiinia, A-vitamiinia ja elintärkeitä omega-3-rasvahappoja, joita keho tarvitsee useiden elintoimintojen pyörittämiseen.
Myös C-vitamiini edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa, ja erityisesti raskaan liikunnan yhteydessä on tärkeä saada riittävästi C-vitamiinia. Hedelmät sisältävät runsaasti C-vitamiinia, ennen kaikkea sitrushedelmät kuten appelsiini ja greippi. Myös marjat ja vihreät lehtikasvikset ovat hyviä C-vitamiinin lähteitä. C-vitamiini myös auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta.
Erityisesti näkövitamiinina tunnettu A-vitamiini on tärkeää myös immuunipuolustukselle. A-vitamiinin luontaisia lähteitä ovat eläinkunnan tuotteet: runsaimmin sitä sisältää maksa, kananmuna ja rasvainen kala. Kasvikunnan tuotteissa, esimerkiksi porkkanoissa, pinaatissa ja parsakaalissa, on A-vitamiinin esiastetta, beetakaroteenia. Elimistö muuntaa beetakaroteenin A-vitamiiniksi.
Sinkki vaikuttaa muun muassa ihon, hiusten ja kynsien hyvinvointiin, ja se on tärkeä mineraali myös vastustuskyvylle. Hyviä sinkin lähteitä ovat viljat, liha sekä maitotuotteet, minkä vuoksi esimerkiksi vegaaniruokavaliota noudattavan voi olla vaikea saada sinkkiä ravinnostaan riittävästi.
Runsaasti EPA:a ja DHA:ta sisältävien omega-3-rasvahappojen lisäksi Vesterålensin Omega-3:sta saat myös vastustuskyvylle, luustolle ja lihaksistolle tärkeää D-vitamiinia. Kahden kapselin normaaliannoksesta saat 5 µg D3-vitamiinia (100 % saannin vertailuarvosta).
D-vitamiini edistää
Lue lisää Vesterålensin Omega-3:sta tästä
Vesterålensin Omega-3 sisältää runsaasti välttämättömiä omega-3-rasvahappoja, vastustuskyvylle tärkeää D-vitamiinia ja E-vitamiinia. Kahdella kapselilla varmistat EPA- ja DHA-rasvahappojen riittävän päivittäisen saannin. Pienet kapselit on helppo niellä!
Monipuolinen D-vitamiini edistää useita tärkeitä kehon toimintoja. Erityisen tärkeää D-vitamiini on vastustuskyvylle, luustolle ja lihaksistolle.
Monipuolinen D-vitamiini tunnetaan parhaiten hyödyistään vahvan luuston hyväksi. D-vitamiinilla on kuitenkin paljon muitakin tehtäviä elimistössämme. Yksi tärkeimmistä on sen vaikutus vastustuskykyymme.
Lue lisää
Kala on hyvää ja suositeltavaa ravintoa. Suomalaiset ravitsemussuositukset kehottavat nauttimaan kalaa eri kalalajeja vaihdellen 2–3 kertaa viikossa. Kala on oivallinen proteiinin lähde ja sisältää lisäksi hyviä monityydyttymättömiä rasvoja ja D-vitamiinia.
Omega-3-rasvahapot nousevat toistuvasti esiin erilaisten terveystutkimusten yhteydessä. Mitä ne oikeasti ovat, miksi tarvitsemme niitä ja mistä niitä saa?
Jos sinulla on kampanjakoodi, kirjoita se tähän kenttään.
Kampanjakoodi ei ole käytössä. Tarkista vielä.